Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kt. Teddy Bear


  

Kuvagalleria | Video

JS, KUMA, irto-SERT

Kutsumanimi: Tedi Syntynyt: 24.6.2008, 10-vuotias Omistaja: Kajo, Fourways
Rotu: shetlanninponi Väri / merkit: vkk / pt Tekijä: Aili, Katajiston talli
Sukupuoli: ori Painotus: harrasteratsu Kasvattaja: Aili, Kt.

Rekisterinumero SKPR-6

5.1.2013 

"Oomme taas kuin kaksi lasta, ne jotka aikoinaan kai vahingossa lähti samaa tietä kulkemaan."

Luonne

•Tedi on hoitaessa pääasiassa lepsu ja rauhallinen, mutta toisinaan tykkää aiheuttaa vähän show'ta mm. keplottelemalla riimunnarun auki ja lähtemällä käpälämäkeen tai heittelemällä harjoja, suitsia.. mitä nyt suuhunsa saakaan otettua. Muuten tallitavat on pikkuorilla kunnossa ja sen voi antaa kelle tahansa hoidettavaksi. Ei pidä suihkepulloista tai muutenkaan vedestä, mutta muuten ongelmaton hoitaa. Varustaessa yleensä pullistelee satulavyötä kiristäessä, joten se on tärkeä muistaa kiristää uudelleen ennen selkäännousua.

•Taluttaessa saa toisinaan käydä kunnon tahtojen taistoa, kun Tedi yrittää kiskoa itseään ruohomättäältä toiselle. Muutoin rauhallinen taluttaa ja kentän suuntaan mennään vähän turhankin rauhallisesti. Kiltti tarhattava, saattaa innoissaan vähän steppailla ja irti päästettäessä karauttaa vauhdilla – minne muuallekaan – heinien luokse. Pienestä koostaan huolimatta Tedi ei jää ilman sapuskaa tarhassa, enemmänkin se menee niin päin että muut jäävät ilman heiniä, kun Tedi hätistää pois. Kunnioitettu poni ja perso ruualle.

•Ratsastaessa Tedi osaa olla todella jääräpää jos sitä yrittää pistää kunnolla töihin. Se on ollut viime vuodet melko vähällä liikunnalla, jonka vuoksi se on vähän päässyt lomailun makuun ja on siksi haluton työskentelemään. Esteistä ja maastoilusta Tedi innostuu, muutoin on aika hankala ratsastettava haluttomuutensa takia. Tedi on kuitenkin oiva poni pikkulasten talutusratsastukseen, se tietää milloin selässä on osaamaton pieni ratsastaja ja käyttäytyy silloin todella mallikkaasti.

Kouluratsastuksen suhteen Tedi ei ole mikään loistoponi. Kaikki askellajit menee ja käyntiväistötkin se osaa, mutta siihen se jääkin. Kouluratsastus on pikkuorin mielestä muutenkin niin kovin tylsää-äää ja sitä saa kunnolla patistella liikkumaan, tämä poni ei omista erityisen suurta työskentelyintoa. Usein vetää myös herneet palkoineen sieraimiin ratsastajan hoputtamisesta ja aloittaa temppuamisen; heittää perää, jumittaa ja lähtee tekemään omia ratsastusradan teitään. Tedillä on myös tapana toisinaan heittäytyä kesken ratsastuksen piehtaroimaan.

Esteistä Tedi tosiaankin pitää ja paljon. Kokoonsa nähden se on pystynyt hyppäämään melko korkeitakin esteitä, nykyään kuitenkin pitäydytään melko matalissa korkeuksissa. Ei kuumu, mutta intoa kuitenkin löytyy kuin pienessä kylässä ja on huomattavasti paljon reippaampi. Ilopukeilta harvemmin vältytään!

Maastossa kulkee niin yksin kuin porukassa. Vaikka onkin maastossa reipas, pysyy aika huonosti isompien hevosten mukana ja sitä alkaa nopeasti ärsyttämään jos muut menevät kaukana edellä ja osoittaa sitä mm. pään viskomisella ja pyrkii raville. Ei säiky turhia ja on varma ja turvallinen valinta maastolle kuin maastolle, mitä nyt saattaa laukkasuorilla muuttua takapää hiukan kevyemmäksi. Hyppää matalia ja helppoja maastoesteitä, veteen ei mene ainakaan vapaaehtoisesti. Talvisin ponilla vedetään pulkkaa ja tykkää siitä kovasti! Tedi pitää lumesta ja on ensilumien tultua aivan innoissaan.  

KO: Helppo B / RE: 80 cm (nykyään max. 60 cm) / YE: 100 cm / ME: 50 cm

Varusteväri pinkki / tummansininen

o. Aryana's Explosion Oliver o. Nightmare o. TO
t. TT
t. Super Liten o. Kvikasilfur
t. Verkligen Små
t. Kt. Windborne o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT

Jälkeläiset

Antaa sukua 2010-syntyneille ja nuoremmille puhdasrotuisille shetlanninponeille.

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä Omistaja
ruuna FS Rockstar 2010 TT Kht Grimlock
ori FS Fredi 2010 TT ei tiedossa
ori Kt. Rockefeller 2010 TT ei tiedossa
tamma Nice Surprise 2010  TT Kht Passion
ruuna Tiny Troll 2010 TT Kht Silfri

Kisakalenteri

Kisat / Päivämäärä Luokka Sijoitus
Kht Manyhearts:n näyttelyt / 6.1.2013 Näyttely: avoin luokka 1/4
SM-kilpailut 2013 / 11.5.2013 Este: Jokimaa-luokka 50-60 cm, aika 19/24
  Este: SKY-luokka 60-70 cm, aika 18/24
Niittyjoen syyskisat 2013 / 2.9.2013 Este: 70-80 cm, aika 1/9
Fiirakonin & Getrisen syyskisat / 20.9.2013 Este: 40-50 cm, aika ?/5
  Este: 60-70 cm, aika 3/5
  Este: 80 cm, aika 1/4
  Koulu: Helppo C 2:2000 ?/4
SM-kilpailut 2014 / 17.5.2014 Este: SKY-luokka 60-70 cm, aika 2/25
  Este: Estemestaruus 2014, 70-80 cm, aika 9/25
Niittyjoen syyskisat 2014 / 23.8.2014 Este: 70-80 cm, aika 4/13

Arvostelut

Syötävänsuloinen pikkuponi! Tuli heti mieleen shetlanninponi kun Tedin näin. Rotuleima siis erinomainen. Sukupuolileima on hyvä. Oikein komea ori. Korvat suloisen pyöreät ja hyvässä kohtaa. Silmät ja sieraimet ovat hyvät myös. Hevosen väri sopii hyvin harjaan. Omasta mielestäni harjaksi olisi sopinut paremmin ohuempi lanka, mutta pituus on on hyvä. Piirto on hyvin toteutettu. Saumat eivät näy ollenkaan. Kaula levenee ehkä vähän liikaakin alaspäin, mutta ei se paljoa häiritse. Siistiä työtä! Hinta-arvio: 20€-35€ Kouluarvosana: 8+ ~Elsie

Tedi on oikein suloinen poni ja heti näkee että kyseessä on shettis. Orista Tedi menee oikein hyvin. Saumat ovat oikein siistit eivätkä näy, myös merkki on toteutettu hienosti. Sieraimet ja silmät ovat sopivan kokoiset ja oikeilla kohdilla. Korvat ovat hyvän kokoiset ja malliset. Poski voisi olla pyöreämpi ja ponimaisempi, sekä kaula loppupuolelta päättyä "pehmeämmin". Hieman poni näyttäisi vinkkeliltä, mutta vain todella vähän. Hinta-arvio: 15e  Kouluarvosana: 8½ ©Suvituuli

Kokonaisuudessaan ihan kivan näköinen suuttomaksi :) Kaula levenee ehkä liian järkästi alaspäin, mutta on sopivan pituinen. Harjan lanka vosi olla vähän ohuempaa, mutta jouhet ovat sopivan pituisia. Turvan muoto on hyvä ja poski erottuu mukavasti. Silmät ja sieraumet ovat sopivissa kohdissa. Heppa on suora ja merkki on kiinnitetty nätisti päähän. Rotuleima on erittäin hyvä ja orikin täsmää hyvin. Kouluarvosana: 8- Hinta-arvio: 10€  -KhtValkoharja

Oi, kuin suloinen poni! Rotuleima todella hyvä, heti tuli mieleen shetlanninponi. Sukupuolileimakin on oikein hyvä, vaikka olisi mennyt ruunastakin. Harja on ihanan tuuheaa, mikä nyt shetlanninponille onkin ominaista. Korvat ovat myöskin suloiset ja ne ovat hyvillä paikoilla. Kiinnitys on myös hyvä. Tedi näyttäisi myöskin täysin suoralta. Silmät ovat suurinpiirtein samoilla paikoilla, vaikka ne olisivat voineet olla vähän ylempänä, muttane ovat hyvän muotoiset. Sieraimet ovat vähän oudon muotoiset, mutta nekin ovat hyvillä paikoilla vaikka eivät ihan samoilla paikoilla olekkaan. Kaula on vähän ''terävä'', muttei se nyt haittaa. Muodot saisivat tulla hiukan paremmin esiin, muttei paljoa kuitenkaan. Merkki sopii Tedille myöskin oikein hyvin. Merkki, silmät ja sieraimetkin on ommeltu (?) siististi paikoilleen. Saumatkaan eivät näy silleen häiritsevästi. Super suloinen ponipoika! Hinta-arvio: 15-20e Kouluarvosana: 9 ©anskiponi

Sivu päivitetty 4.1.2018

©2018 Fourways - suntuubi.com