Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

FS Red Alert


  

Kuvagalleria | Video

JS, KUMA

Rekisterinumero SKPR-1117

Kutsumanimi: Lea Syntynyt: 18.4.2004, 15-vuotias Väri / merkit: prt lkk / ept kpku
Rotu: FWB Säkäkorkeus: 160 cm Omistaja: Kajo, Fourways
Sukupuoli: tamma Painotus: harrasteratsu Tekijä: Aili, Katajiston talli

10.7.2013 

"I'm headed straight for the castle, they wanna make me their queen."

Luonne

•Lea on aikamoinen snobi hoitaa, se on herkkähipiäinen ja kiukustuu helposti. Jalkoihin ja päähän ei saisi missään nimessä koskea ja kiukuttelee muutenkin kokoajan harjatessa, koska ei pidä siitä. Lealla on myös valitettavasti ikävinä tallitapoina näykkiminen ja potkiminen, vaatii siis valppautta jotta huomaa jos tamma alkaa tähtäilemään. Tiukasti komentaessa lopettaa, mutta pahoittaa siitä mielensä. Varustaessa tavanomaisesti diivailee, satulavyö inhottaa ja kuolaimia ei aina suostu heti ottamaan, suojia laittaessa joutuu neuvottelemaan. Ei pidä silittelystä tai muustakaan hellimisestä.

•Taluttaessa osaa käyttäytyä hyvin, seuraa nätisti eikä turhia pöllöile. Tarhaan päästäessä ottaa mielellään pienen juoksupätkän liihotellen kaunista raviaan häntä korkealla. Ei pidä muista hevosista, joten tarhataan joko yksin tai korkeintaan yhden tutun tamman kanssa jota se sietää.

•Lea on herkkä ratsastaa, mutta vähän jäykkä ja tahmea alkuun. Vaatii työtä, jotta Lean saa kunnolla avuille ja rehellisesti käyttämään selkäänsä ja takasiaan, tämä tamma osaa huijata ratsastajaa. Herkkä kuolaintuntumalle, liian kireällä ohjalla puree kuolaimeen ja nostaa pään taivaisiin. Pukkinappula löytyy usein milloin mistäkin syystä.

Kouluratsastuksessa osaava, mutta työtä tuottava. Taipuu huonosti ja kulkee pötkylänä, verrytellä saa paljon ja huolella jotta tamman saa taipumaan ja vasta sitten voidaan lähteä pikkuhiljaa tekemään enemmän. Lea herkästi kulkee kaula kuin kirahvilla ja selättömästi. Osaa kuitenkin vaativaan B:hen asti asioita, eli tammasta saa vaikka mitä irti kunhan oikeat nappulat löytyy joilla sen saa näyttämään kouluhevospuolensa.

Esteillä kuumahko, muttei niinkään vauhdikas. Enemmänkin pomppii paikallaan kuin kiitäisi eteenpäin. Ratsastaja saa aika paljon itse katsoa välejä ja ponnistuspaikkoja, sillä Lea ei ole mikään automaatti eikä se todellakaan aio antaa mitään ilmaiseksi. Ei mikään korkeiden ratojen hyppääjä, omaa pientä rimakauhua joten alkaa nopeasti kieltelemään. Matalille esteille ja etenkin tarkkuutta harjoittaviin tehtäviin tamma on oikein hyvä valinta, arvon neiti kyllä katselee jalkojaan!

Maastossa Lea on parhaimmillaan. Vaikka onkin herkkä kyttäämään ja toisinaan valmis ottamaan jalat alle jännän tilanteen sattuessa, on se varmajalkainen ja innokas menijä. Parempi yksin kuin porukassa, Lea kun ei pidä muista hevosista lähellään. Porskuttaa eteenpäin maastossa kuin maastossa ja jaksaa hyvin vaikka kuinka pitkiä lenkkejä. Kaikki se kiukkuisuuskin tuntuu olevan poissa kun Lea pääsee rauhassa maastoilemaan. Maastoesteistä ei ole niinkään innostunut, lähinnä vaan jännittyy hiukankin erikoisemmista esteistä.

KO: Vaativa B / RE: 100 cm / YE: 110 cm / ME: 50 cm

Varusteväri sininen

 

o. Lustspiel o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT
t. FS Firefly o. Freiheit o. TO
t. TT
t. Firestar o. TO
t. TT

Jälkeläiset

Ei anna sukua.

Sukupuoli Nimi Syntynyt Isä Omistaja
ori He Dances on Andromeda 2007 TO Kht Frem
ruuna CR Bulleproo 2008 World War Z Kht Eclipse
ori Not Again Dawson... 2008 TO Kht Adeleine
ori Wing Commander 2009 AP Kalibreringer Fedenhepat
ori Antario Baltic 2010 TO Fedenhepat
tamma VE Charmant Buttermilch 2011 Good Guy Axel Käg Kht Speedlimit
ruuna CE Dream Power 2011 TO Kht Tuuliniitty
tamma CE Evening Mist 2012 TO Kht Tuuliniitty
ori AIR Remission 2013 AP Deadpool Varjan Valakia
ori FS Lil' Raj 2015 KT's The Wolf Howlin Inside of Me Fourways

Kisakalenteri

Kisat / Päivämäärä Luokka Sijoitus
Niittyjoen syyskisat 2013 / 2.9.2013 Este: 60-70 cm, aika 3/14
Fiirakonin & Getrisen syyskisat / 20.9.2013 Este: 40-50 cm, aika ?/?
  Este: 60-70 cm, aika ?/?
  Este: 80 cm, aika 3/4
  Koulu: Helppo C 2:2000 ?/4
Kultatähden halloweenkisat / 29.10.2016 Este: 0-20 cm, erikoisluokka S
  Este: 20-30 cm, aika ?/?
  Este: 30-40 cm, aika ?/?
  Este: 50-60 cm, aika ?/?
Loikka Cup / 23.9.2018 Este: 40-50 cm, aika 1/25
  Este: 50-80 cm, aika 1/25

Arvostelut

Rotuleima on ihan ok, mutta poni tuli heti mieleen. Sukupuolileima menettelee. Lea näyttää olevan täysin suora keppari. :) Täyttö on siisti. Merkit on hienot ja hyvässä kohdassa! :) Sieraimet ja silmät hienot. Harja on sopivan tuuhea! c: Korvat sopivan isot ja hyvässä paikassa. Lea on söpö tanskan pv-tamma hienoine merkkeineen!
Hinta-arvio: 20€ Kouluarvosana: 10- Arvostelija: miss-may

Rotuleima on ok, tuli kylläkin vähän joku poni mieleen. Sukupuolileima on taas todella hyvä, heti alkuun tuli tamma mieleen. Harjas on vähän turhan tuuhea, ei paljoa. Harjan pituus on ihan jees, hiukan lyhyempikin olisi sopinut. Korvat ovat hyvän muotoiset, niiden paikatkin ovat hyvät. Silmät, myös sieraimet ovat hienon muotoiset. Merkki on taitavasti tehty, ja se on vähän erillainen, tai en itse ole samantapaista usein nähnyt. Edestäpäin kaula näyttää vähän muhkuraiselta, sivuilta sitä ei oikeastaan huomaakkaan. Muodot ovat hyvät, kaulan ja pään liittymäkohtakin hieno. Lea on aika suora, se on hyvä juttu, vaikkei pieni vinous haittaa. Ommel jälki on siistiä. Erittäin kaunis Lea-tamma!
Hinta-arvio: 37e Kouluarvosana: 8½ -anskiponi

Sivu päivitetty 3.1.2019

©2019 Fourways - suntuubi.com