Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

FS Raphael


  

Kuvagalleria | Video

Ei arvonimiä

Kutsumanimi: Raph Syntynyt: 4.6.2011, 7-vuotias  Omistaja: Kajo, Fourways
Rotu: kanadan ratsuponi Väri / merkit: sb / vpää Tekijä: Kajo, Fourways
Sukupuoli: ori Painotus: kenttäratsastus Kasvattaja: Kajo, FS

Rekisterinumero SKPR-9585

31.7.2015 

"Knock, knock, you're about to get shell-shocked."

Luonne

•Raph on vähän sellainen kiukutteleva murrosikäinen, joten hoitaessa käytös on sen mukaista. Ihan tavallinen harjaaminen voi toisinaan olla orille suutahtamisen aihe, kun taas toisinaan se on parasta mitä se tietää! Hyvinä päivinään kaikki hoitotoimenpiteet sujuukin pidemmän päälle ongelmitta. Paras hoitaa kiinnitettynä karsinassa, näin ei pääse näykkimään ohikulkevia hevosia. Yrittää esittää kovista, mutta sisimmässään on oikea hellyydenkipeä halinalle joka rakastaa rauhallisia rapsutteluhetkiä, muttei kenen tahansa kanssa. Suitsiessa jos ei ole tarkkana, Raph saattaa kuolaimia ottaessa pujottaa kielen kuolaimen päälle.

•Taluttaessa Raph on välillä niin kilttiä poikaa joka seuraa nätisti minne viedään, ja välillä sitten taas ravailee häntä korkealla taluttajaa ympäri tai riekkuu muuten vaan. Kova kiskomaan vihreän perään, eikä ole mikään helpoin saada jatkamaan matkaa jos oikein mehevälle mättäälle päädytään. Talutetaan riimunnaru turvan yli kiinnitettynä, pahimpina viherkausina sen voi laittaa suuhun. Tarhaan mentäessä ei aina malttaisi odotella pääsevänsä irti, jolloin saattaa yrittää jyrätä portista, ymmärtää kyllä tiukasta ärähdyksestä käyttäytyä. Tarhasta haettaessa ei välttämättä ihan kiusallaan anna kiinni vaan tykkää juoksuttaa hakijaa tovin ympäriinsä. Toisinaan taas se saattaa tervehtiä kimeällä hirnunnalla ja juosta melkein syliin.

•Ratsastaessa Raph on oikeiden nappuloiden löytyessä miellyttävä ja yhteistyönhaluinen, mutta jos ratsukon kemiat eivät kohtaa tai orilla on muuten vaan huono päivä, ei voi oikein muuta odottaa kuin jatkuvaa kiukuttelua. Hyvinä päivinään kaikki käy ja sujuu, ori on satasella mukana! On perinyt emänsä lennokkaat ja hyvät askeleet ja ryhtiäkin löytyy, mutta kärsivällisyys ja pinna ovat rajalliset; jos jokin asia ei onnistu, siitä vedetään herneet nenään. Parhaimmillaan työskentelee ilman muiden hevosten läsnäoloa.

Taitava kouluratsu, vaikkei kovin innostuneelta aina vaikutakaan. Lähtee kuitenkin ihan mielellään koulutreeninkin pariin ja jos sillä alkaa heti alusta teettämään mielekkäitä tehtäviä on se pian innolla mukana touhussa. Ei pidä pelkästä uran kiertämisestä vaan vaatii aivosoluja työstäviä tehtäviä, muuten kyllästyy nopeasti ja alkaa kehittämään omaa tekemistä joka ei ratsastajan mielestä välttämättä ole niin mieluisaa.Kantaa itseään komeassa ryhdissä ja kokoaa hyvin sekä omaa miellyttävän laukan.

Esteet on Raphin heiniä. Hyppää hyvin ja ilmavaralla, on myös melko tarkka että paikat ja askeleet osuu. Ei anna mitään ilmaiseksi ja jos ratsastaja mokaa, se kyllä näyttää sen. Kieltää herkästi huonon suoristuksen tai ponnistuspaikan takia ja muistaa kyllä muistuttaa esimerkiksi pukilla jos ratsastaja jää jälkeen ynnämuuta. Mitä isommat esteet, sitä innokkaampi ja vauhdikkaampi Raph.

Maastossa reipas ja vauhdikas, kulkee parhaiten joukon johtajana. Laajoilla ja aukeilla paikoilla ei aina ihan hallitse itseään, käy pörheäksi ja alkaa pomppimaan. Kova kilpailuvietti ja tykkää kun saa mennä kovaa, mutta antaa aika helposti kiinni. Maastoesteistä pitää, mutta korkeammille vaatii paljon rohkaisua. Rakastaa vettä ja uimista, kahlausreissut eivät yleensä Raphin kanssa jää pelkäksi kahlaamiseksi! Kuralätäköt ja vesiesteetkään eivät siis mikään ongelma.

Kisapaikoilla hieman hermoilee ympärillä käyvää hälinää ja pälyilee ja pyörii suuntaan jos toiseen. Koviksen rooli päällä tekee selväksi liian lähelle tuleville hevosille että parempi pysyä poissa tai tulee takasesta. Lämpässä useimmiten kuumuu aluksi, kunnes alkaa keskittymään. Reippaasti kun ratsastaa ja tekee selväksi että täälläkin täytyy tehdä töitä, keskittyy Raphkin enemmän suorittamiseen kuin hermoiluun. Radalla elementissään; se tietää että sen täytyy loistaa! Kouluradoilla Raphin askelissa on selkeästi uudenlaista lennokkuutta ja näyttävyyttä mitä ei kotikentällä ihan joka päivä näe. Kunniakierroksilla on lähes pakollista heittää muutama näyttävä pukki ja poika selkeästi tietää että nyt teki hyvin.

KO: Int I & II / RE: 100 cm / YE: 105 cm / ME: 80 cm

Varusteväri tummanvihreä

 

o. VH So long, suckers o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT
t. KT's May May Gravity o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT

Jälkeläiset

Antaa sukua 2014-syntyneille ja nuoremmille toisen polven risteytyksien jalostusohjesäännön mukaisille poneille/hevosille.

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä Omistaja
         
         

Kisakalenteri

Kisat / Päivämäärä Luokka Sijoitus
Kht Ir-Anin kisat / 1.11.2015 Este: 20-30 cm, tyyli 3/?
  Este: 50-60 cm, aika 2/?
  Este: 80-90 cm, aika (Minni) 3/?
Skyhorsen kisat / 2.4.2016 Este: ristikko, tyyli 1/?
  Este: 40-50 cm, aika ?/?
  Este: 40-50 cm, tyyli 1/?
  Koulu: Helppo B 0:2009 3/?
Capota Cup / 4.6.2017 Este: 30-40 cm, tyyli ?/45
  Este: 70-80 cm ?/55
  Este: World Cup 80-90 cm ?/50
Valkoharjan kesäkisat / 1.7.2017 Este: 50 cm ?/10
  Este: 90 cm clear round -
  Este: 100 cm 3/4
  Koulu: kür 1/5

Sivu päivitetty 16.6.2018

©2018 Fourways - suntuubi.com