Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

AP Order 66


  

Kuvagalleria | Video

Ei arvonimiä

Kutsumanimi: Sigge Syntynyt: 11.9.2011, 6-vuotias Omistaja: Kajo, Fourways
Rotu: friesian cross Väri / merkit: m / vhrs opt kpt kpku Tekijä: Joey, vaellustalli Kouta
Sukupuoli: ori Painotus: kouluratsu Kasvattaja: Joey, AP

Rekisterinumero SKPR-13394

24.4.2016 

"I was lightning before the thunder."

Luonne

•Sigge on utelias ja lupsakka halinalle, josta kuitenkin löytyy jos jonkinmoista orimaista piirrettä. Oikea naistenmies siis kyseessä; hörähtelee ja pullistelee tammoille, jonka vuoksi sen käsitteleminen voi olla vähän haastavaa tammojen läsnäollessa. Pääasiassa kuitenkin ongelmaton käsitellä, hoitaessa seisoskelee rennosti paikallaan eikä sillä ole kiire mihinkään. Aina on aikaa rapsutteluhetkille ja Sigeltä löytyykin monta lempparikohtaa joita rapsuttelemalla se alkaa louskuttaa huuliaan kaula kaarella. Herkkä mahan alta, joten pehmeä harja ja hellävarainen harjaus paras. Ei siedä kuolainta suussa, jonka vuoksi suitsina sidepullit.

•Taluttaessa laitettava riimunnaru kulkemaan turvan yli vaikka kulkeekin muuten nätisti vierellä, mutta tammojen ollessa lähistöllä alkaa steppailemaan. Reippaasti vaan ohi niin tilanteita ei pääse syntymään. Sigge tarhaa yksin, ei tule toimeen muiden orien kanssa ja tammojen seura tietysti ei. Antaa nätisti aina kiinni ilman sen suurempaa show'ta hörähdellen pehmeästi tervehdykseksi.

•Sigge on kouluratsastajan unelma. Omaa friisiläisille ominaiset näyttävät ja showmaiset askeleet jotka hivelee monen silmää. Työmoraali tosin ei ole tällä orilla mitenkään erityisen korkea, alkuun sen saa ratsastaa todella hyvin avuille ja reippaaksi jotta sen oma moottorikin jossain vaiheessa käynnistyisi. Muut hevoset samaan aikaan kentällä aiheuttaa orille päänvaivaa ja se tarvitsee omaa tilaa.

Sigge on yksi niistä tallin harvoista hevosista joka ei kuumu esteillä. Se on enemmänkin laiska eikä sitä oikein hyppääminen kiinnosta. Raippa on hyvä olla läsnä hypätessä, muistuttamassa että töitä on tehtävä. Yhtään erikoisempia esteitä, kuten vesimattoja tai visuaalisesti haastavia esteitä kyttää ja jos sitä ei tarpeeksi ratsasta eteen on kielto tai ohimeno varma. Sigge ei ole vauhtimiehiä, se mielummin keskittyy hiomaan tyyliä ja varomaan kolhimasta jalkojaan puomeihin.

Kouluratsastus on orille mielekkäämpää ja se hioo mielellään asioita niin pitkään että ne sujuu kuin tanssi. Tanssi kuvastaakin Sigen liikkeitä hyvin, sillä on sulavat ja korkeat askeleet, etenkin laukka on erittäin näyttävä ja vahva. Vaikka toisin voisi luulla, on ne myös pehmeät istua. Toisinaan Sigge saattaa innostua ihan kunnolla ja pomppia muutamia pikkupukkeja, ihan vaan silkasta innosta. Korkealle nousevat askeleet tekee kootuista askellajeista Sigelle ihan lastenleikkiä, lisääminen sitten päinvastoin kun orista jää usein vauhti puuttumaan. Passaget ja piaffet sun muut korkeamman tason liikkeetkin on orilla hyvin hallussa.

Maastossa kulkee parhaiten yksin, pitää rennoista maastoista joilla saa rauhassa lompsia löysin ohjin menemään. Sigellä ei koskaan tunnu olevan kiire minnekään, laukkasuorillakaan ei halua vauhtia löytyä. Porukassa kyllä ottaa paineita ja kuumuu jonkinverran, silloin lähinnä pörisee ja pomppii. Maastoesteet ei kiinnosta, usein hyppäämiseen sijaan ori pysähtyy ja jää miettimään että mitäs nyt kun tässä on tälläinen tientuke. Veteen saa jonkinaikaa aina houkutella eikä ole siitäkään erityisen innostunut, menee kyllä lopulta ja vähän loiskii kunnes jo haluaa takaisin kuivalle maalle.

KO: Int I & II / RE: 60 cm / YE: 100 cm / ME: 50 cm

Varusteväri keltainen

 

o. Eternal Time o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT
t. TT o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT

Jälkeläiset

Antaa sukua 2014-syntyneille ja nuoremmille friesian crosseille/-sporthorseille sekä järkeville risteytyksille.

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä Omistaja
         
         

Kisakalenteri

Kisat / Päivämäärä Luokka Sijoitus
Valkoharjan kisat / 5.6.2016 Este: 40 cm, tyyli ?/?
  Este: 40-50 cm, aika 3/?
  Este: 50-60 cm, aika ?/?
  Este: 70 cm, aika 2/?
  Este: 80 cm, 90 cm uusinta 3/?
Aamunkoiton kesäkisat / 25.7.2016 Este: ristikko, aika ?/?
  Este: 30-50 cm, aika 1/?
  Este: 50-60 cm, aika HYL
 

Sivu päivitetty 4.1.2018

©2018 Fourways - suntuubi.com