Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

FS Ghettoblaster


  

Kuvagalleria | Video 1 | Video 2

Ei arvonimiä

Ei rekisterissä

Kutsumanimi: Blaster Syntynyt: 29.5.2009, 10-vuotias Väri / merkit: tprt / elsi
Rotu: welsh part bred Säkäkorkeus: 148 cm Omistaja: Kajo, Fourways
Sukupuoli: ori Painotus: kenttäratsu Tekijä: Kajo, Fourways

18.10.2016

"My heart's a stereo, beats for you so listen close."

Luonne

•Hoitaessa Blaster tykkää sählätä ja hyöriä, jonka vuoksi se kannattaakin hoitaa käytävällä molemmin puolin kiinnitettynä. Sitä kiinnostaa kaikki mitä hoitaja tekee ja se osallistuisi mieluusti mukaan esimerkiksi harjapussin penkomiseen tai suojien laittamiseen. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu ilman vastalauseita, toisinaan saattaa ihan vaan testatakseen yrittää kiskaista jalan alas kaviota puhdistettaessa ja silloin riittää kun sitä tiukasti komentaa. Erityisesti Blaster pitää kumisua'lla pyörittelystä! Varustamisessakaan ei mitään ongelmia. Ponin ympärillä tapahtuvat asiat voivat toisinaan aiheuttaa pientä päänvaivaa hoitajalle, sillä mitä enemmän ympärillä tapahtuu, sitä enemmän Blaster pyörii; sen vaan täytyy nähdä kaikki tapahtuva. Yksinkään ei mikään järin rauhallinen ole, alkaa levottomaksi jos kukaan heppakavereista ei ole näköpiirissä. Vaatii hoitajalta siis valppautta.

•Taluttaessa kulkee nätisti taluttajan mukana, mutta tarhasta talliin tai tallista kentälle mennessä saattaa pysähdellä katselemaan ympärilleen eikä sillä tunnu olevan kiire mihinkään. Silloin ei kannata alkaa kiskomaan sitä eteenpäin sillä se vetäisee siitä herneet nenään jolloin jumittaminen on kahta kauheampaa. Kevyt maiskautus riittää orille kertomaan matkan jatkumisesta. Tarhaan mentäessä meininki onkin sitten vähän vauhdikkaampi, mutta kukapa nyt ei haluaisi äkkiä takaisin ulos. Blaster saattaa toisinaan olla hankala ottaa kiinni, jonka vuoksi sille jätetään tarhaan riimu päähän.

•Blasterin ratsastettavuus riippuu paljon ratsastajasta. Se kun ei tee mitään jos siltä ei osaa kunnolla pyytää ja se peilaa todella vahvasti ratsastajaansa. Veltto ratsastaja, veltto Blaster, kovakätinen ratsastaja, kovasuinen Blaster ja niin edelleen. Taitava ratsastaja saa tästä ponista paljon irti, ori työskentelee mielellään miellyttävän ratsastajan kanssa. Kova testailemaan uusia ihmisiä ja ne ensimmäiset hetket ovatkin melko ratkaisevia sen kannalta, tuleeko ratsukko keskenään toimeen vai ei. Blaster on osaava kouluratsu ja se kuuluukin tallini kilpahevosiin. Kun sen ratsastaa heti lämmittelyssä hyvin avuille, alkaa sen oma moottorikin toimia, mutta jollei ratsastaja ole tarkkana voi se alkaa kulkea liiankin vauhdikkaasti. Tekee sen mitä pyydetään ja yrittää parhaansa, mutta tietää myös miten hommista luistetaan jos ratsastaja alkaa lepsuilla. Laukannostoissa heittää herkästi takapäätä, etenkin jos sitä jää yhtään vahvemmin pohkeella pyytämään.

Kouluratsastus Blasterilta sujuu ja on tasoltaan tallin parhaimmistoa. Monissa asioissa on kuitenkin vielä hiomista ja ori kehittyy koko ajan hyvää vauhtia. Todella herkkä pohkeelle ja näyttää kyllä ärtymyksensä liian kovasta jalasta. Parhaiten kuuntelee painoapuja ja ääntä. Kokoavat liikkeet vielä vähän hankalia, Blaster on niin reipas menijä että alkaa nopeasti hosumaan. Vaativa, mutta sitäkin palkitsevampi ratsu.

Esteillä Blasterista ei vauhtia puutu ja meno voi aika ajoin olla vähän hallitsematonta. Kurvit suoriksi ja yli mennään kovaa ja korkealta. Aikaa vastaan ratsastettaessa se onkin siis mainio ratsu, mutta muuten Blasterin kanssa saa tehdä paljon työtä jotta sen saa oikeasti keskittymään ja rauhoittumaan, kun kuumuessaan se ei vaan meinaa pysyä pöksyissään.

Maastossa kova kyttäämään ja säpsyilee, varmempi porukassa kuin yksin. Ei sovi keulahevoseksi muttei liiemmin peränpitäjäksikään. Vauhtia löytyy ja kun pojan antaa mennä niin sehän menee! Maastoesteet on orin mielestä ihan huippujuttu, vaikka erikoisimmat esteet vähän epäilyttääkin.

Kisoissa Blaster vähän jännittää, etenkin jos paikalla on paljon muita lajitovereita. Huutelee paljon muille ja saattaa toisen hevosen tullessa liian lähelle pojan henkilökohtaista tilaa tähtäillä takasilla. Korkeissa aikaluokissa elementissään, nauttii kun pääsee luvan kanssa menemään kovaa ja korkealta! Kouluradoillakin pistää parastaan, mutta hommassa ei ole samanlaista intoa kuin esteillä.

KO: Int I & II / RE: 100 cm / YE: 120 cm / ME: 80 cm

Varusteväri punainen

 

o. Ra.Ra. Finestro o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT
t. TT o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT

Jälkeläiset

Antaa sukua 2012-syntyneille ja nuoremmille welshponeille sekä järkeville risteytyksille.

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä Omistaja
tamma Herausfordernd 2011 TT Kht Stary
ori KOU Bullfinch 2012 TT Valkoharja

Kisakalenteri

Kisat / Päivämäärä Luokka Sijoitus
Kultatähden Halloweenkisat / 29.10.2016 Este: 20-40 cm, tyyli 1/?
  Este: 60-70 cm, aika HYL
  Este: 80-90 cm, clear round puhdas
  Koulu: kür 1/3
Oritalli Asgardin talvikisat / 12.2.2017 Este: ristikko, aika ?/23
  Este: 60-70 cm, aika ?/19
Suvikummun Soijaa Pukkaa / 15.7.2017 Kenttä: 50 cm, HeB, 40-50 cm ?/5
  Este: 40 cm 1/10
Winter Event / 20.1.2017 Este: Snowy ponyrace 50-60 cm ?/30
  Este: Snowfall showjumping 80-90 cm ?/30
Ola Cup / 15.9.2018 Este: 60-70 cm, aika 3/?
  Este: 70-80 cm, aika 2/?
  Este: 80-90 cm, aika HYL

Sivu päivitetty 3.1.2019

©2019 Fourways - suntuubi.com