Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

FS Make Tracks


  

Kuvagalleria | Video

Ei arvonimiä

Kutsumanimi: Deon Syntynyt: 23.8.2011, 7-vuotias Omistaja: Kajo, Fourways
Rotu: lewitzer Väri / merkit: hkko krj / vpää mhrs Tekijä: Kajo, Fourways
Sukupuoli: ruuna Painotus: harrasteratsu Kasvattaja: Kajo, FS

Rekisterinumero -

7.2.2017 →

"You're never fully dressed without a smile."

Luonne

•Deon on mitä sympaattisin ja ystävällisin poniori. Se on äärettömän sosiaalinen ja utelias, haluaa olla mukana kaikessa. Hoitaessa ei aina malttaisi olla paikoillaan, kova kuopimaan. Deon on kuin pikkupoika; silmäkulmasta löytyy pilkettä ja toisinaan on vaan aivan pakko vähän koetella hoitajan hermoja, mutta asettuu pienestä torumisesta ja on taas niin kilttiä ponia. Nauttii kaulan alta harjaamisesta kovalla harjalla ja rapsutteluhetkille on aina aikaa. Pitää erityisesti jos pyörittelee sormilla otsasta, ori on heti kaveri sille joka niin ymmärtää tehdä. Deonilla on pieni paha tapa hamuilla taskuja herkkujen toivossa ja saattaa näykkiäkin, jonka vuoksi sille ei saa antaa herkkuja kädestä. Varustamisessa ei ongelmia, toisinaan ei omaa vitsikkyyttään suostu heti ottamaan kuolaimia.

•Taluttaessa kulkee nätisti vierellä, mutta saattaa välillä leikkisästi tuuppia turvallaan, tekee tätä muulloinkin. Tulee tarhassa toimeen lähes kenen tahansa kanssa, tallin muiden nuorukaisten kanssa on kaikkein mieluiten. Arvojärjestyksessä pohjasakkaa, on niin alistuva. Helppo ottaa kiinni, tulee yleensä portille vastaan.

•Ratsastaessa on alkuun vähän jäykähkö, tarvitsee kunnon verryttelyn ja taivuttavia liikkeitä notkistuakseen. Jää helposti laiskaksi ja tahmean oloiseksi, jos ei heti alussa ratsasta sitä hyvin avuille. Yleensä laukkojen jälkeen alkaa innostumaan ja liikkuu sen myötä paremmin. Ori on loistava opetusponi, sillä se on tasaisen varma suorittaja ja antaa virheitä anteeksi, muttei kuitenkaan ole mikään automaatti. Valvovan silmän alla voisi jopa aloittelijalle antaa ratsuksi.

Esteistä pitää ja Deon onkin hyvä hyppääjä. Ei kuitenkaan pahemmin kuumu, on ennemminkin rauhallinen ja tarkka ja kuuntelee ratsastajaa hyvin. Hyppää hyvällä tekniikalla, mutta Deonin kanssa on oltava tarkkana ettei se tule liian pohjaan.

Koulupuolella oria saa sitten herätellä vähän enemmän, Deonia ei aina huvittaisi liikkua yhtään minnekään jollei sitä ole kokoajan pistämässä eteenpäin. Osaava ratsu, taitaa helpon A:n asiat ja joitain vaikeampiakin, mutta ei ole mikään helpoin ratsastettava vaan sitä on osattava ratsastaa jotta sen saa oikeasti tekemäänkin jotain. Ratsastuskouluajoilta ori on oppinut taitavasti huiputtamaan ratsastajia ja livistää työnteosta nopeasti, jos selässä ei kokoajan olla valppaana työstämässä oria.

Maastossa Deon on pirteä ja menohaluinen, maastoilu on ykkössijalla sen lempipuuhissa. Se rakastaa pitkiä lenkkejä vaihtelevissa maastoissa, niin yksin kuin porukassa. Ei turhia säiky tai kyttää, on varmajalkainen menijä ja kulkee vaikka pusikossa. Veteen menoa vähän aina aluksi epäröi, mutta pienellä kannustuksella menee mukisematta. Hyppää pieniä maastoesteitä joiden taakse näkee, korkeista ei mene yli kirveelläkään ja ratsastajan liiasta yrittämisestä kiukustuu eikä suostu enää lähellekään estettä.

KO: Helppo A / RE: 70 cm / YE: 100 cm / ME: 40 cm

Varusteväri ruskea

 

o. TO o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT
t. TT o. TO o. TO
t. TT
t. TT o. TO
t. TT

Jälkeläiset

Antaa sukua 2015-syntyneille ja nuoremmille lewitzereille ja järkeville risteytyksille.

Sukupuoli Nimi Syntynyt Emä Omistaja
         

Kisakalenteri

Kisat / Päivämäärä Luokka Sijoitus
Valkoharjan kesäkisat / 1.7.2017 Este: 40 cm, tyyli 2/?
  Este: 60-70 cm uusinnalla 2/?
Tassel Cup / 8.7.2917 Este: ristikko 30 cm ?/?
  Este: 40-50 cm ?/?
  Este: 50-60 cm 2/?
  Este: 60-70 cm ?/?

Sivu päivitetty 4.1.2018

©2018 Fourways - suntuubi.com